Talangläger – av vilken anledning?

Hallands FF (90-92) har tillsammans med Smålands FF (91-92 under namnet Talangfabriken) med start idag – precis som förra året – kallat till ett så kallat Talangläger.

Då var Joakim Wrele och Kristian Alexandersson uttagna från Halmstads BK.

I år så får Jocke istället sällskap av Marcus Antonsson.

Jag var oförstående även förra året och är lika oförstående nu.

Man kan fråga sig vad detta ska ge Joakim och Marcus, speciellt när syftet till lägerkvällarna som ligger som en av grunderna till uttagning, enligt Hallands FF är följande:

”Vi söker pojkar och flickor med liten eller ingen erfarenhet av distriktslag. Vi vill stimulera ”spännande” spelare i våra halländska fotbollsföreningar med möjlighet till medverkan på en utbildnings-/lägerkväll inom distriktet.

Lägerkvällarna samt genomförd matchbevakning av seriespel april – september 2009 ligger som grund för de som får representera Hallands Fotbollförbund på det regionala lägret som genomförs i Jönköping,13 – 14 november 2009, tillsammans med Smålands Fotbollförbund.”

Joakim Wrele var med på Elitpojklägret 2006…

Och vad kan vara mer stimulerande än att få vara på plan i SM-finalen när Anselmo avgör i den sista övertidsminuten?

De spelar redan på en sådan hög nivå (JSM-åttondel och U21 SM-final) i ett allsvenskt lag att ”Talanglägret” blir till att gå ner en nivå i klass.

Men det är klart att Hallands FF tycker att matchen mot Småland är viktig och inte har något emot att ta ut två av de mest tongivande spelarna i Halmstads BK:s U-lag.

Det finns naturligtvis spelare som tycker det är kul att bli uppmärksammade sent om sider och få spela match för Hallands FF, men med Jocke och Marcus blir det lite som att ha med Foppa i Karjala Cup – där de kommer få skriva autografer till sina medspelare…

Det är däremot lättare att räkna ut vad det ger Hallands FF:

Anmälningsavgiften är på hela 1.200 kr och då ingår två träningar + match, mat samt en övernattning på skola (ankomst fredag kl. 17 – avresa lördag kl. 17).

Resan till Jönköping(!) får man påkosta själv.

Eftersom man även har samma jippo för tjejerna, så är det totalt 36 spelare kallade, vilket ger Hallands FF en nätt liten summa på 43.200 kr.

Lägg därtill 400 kr per skalle för de som även var med på ”lägerkvällarna”, totalt 69 spelare vilket ger 27.600 kr för två träningspass med fika.

Totalt alltså 70.800 kr.

Kanske ingen slump att det första som ordförande Björn Andersson tänkte på när man ville flytta P18 DM-finalen var att:

”Då ska de vara medvetna om att dra sig ur DM i detta skede kostar 1 500 kronor i administrativa avgifter…”

Smålands FF tar ”bara” 700 kr i anmälningsavgift för lägret, så det kanske är så att Hallands FF har bokat den finaste skolsalen..?

Men nu ska jag inte komma här och komma, utan det är ju mycket möjligt att både Jocke och Marcus ser fram emot 24 timmar i Jönköping och tycker detta är årets höjdpunkt (spela match är ju alltid kul) och något som varit huvudmålet denna säsongen!

Så grattis och lycka till.

Annonser
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s